Gigi Buffon – Συνεχίζει και το 2018!



… και εκεί που όλοι πίστευαν πως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους ο Τζίζι Μπουφόν και να κρεμάσει οριστικά τα γάντια του, έρχεται ο ίδιος να διαψεύσει τις φήμες αυτές. 

Δηλώνει ο 40χρονος τερματοφύλακας:  

«Δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις περί απόσυρσης. Θα σταματήσω; Δεν θα σταματήσω; Αισθάνομαι στρατιώτης για την ομάδα και την πατρίδα μου. Η μεγάλη εικόνα είναι πάντα πιο σημαντική από εμένα. Έτσι βλέπω τη δουλειά μου. Είμαι κοντά στο να σταματήσω, όμως ακόμα είμαι ενεργός τόσο για την Γιουβέντους όσο και την Ιταλία. Ακόμα και στα 80 μου χρόνια, εάν δεν υπάρχουν τερματοφύλακες, θα προπονηθώ στα άκρα και θα μπω μέσα να βοηθήσω».

"I just don't know how to answer these (retirement) questions," the Italian was quoted as saying by goal.com on Sunday. Will I stop? Will I not stop? I feel like a soldier in the service of my club and my country. The big picture was always more important to me than my own. That's how I see my work. I am very likely to stop, but I am still available for Juventus and the national team. Even at 80, if suddenly no goalkeeper would be there, they should call me -- I would train briefly and then jump in

 
Gianluigi Buffon

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν (Gianluigi Buffon) είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες, ο οποίος αγωνίζεται με την Εθνική Ιταλίας και τη Γιουβέντους. Πρωταθλητής κόσμου του 2006 με την εθνική Ιταλίας ανακηρύσσεται από τη FIFA ως ο καλύτερος τερματοφύλακας σε αυτή τη διοργάνωση. 

  • 2002-2003 - ανακηρύσσεται ο καλύτερος παίκτης του Champions League και γίνεται ο πρώτος τερματοφύλακας που λαμβάνει αυτό τον τίτλο.
  • 2003, 2004, 2006 & 2007 - ανακηρύσσεται ο καλύτερος τερματοφύλακας σύμφωνα με την IFFHS.
  • 19 Ιαναουαρίου 2009 - ανακηρύσσεται ο καλύτερος τερματοφύλακας της περιόδου 1987-2009 σύμφωνα με την IFFHS.
  • 7 Φεβρουαρίου 2011- ανακηρύσσεται ο καλύτερος τερματοφύλακας της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.
Το ψευδώνυμο του Μπουφόν είναι «Σούπερμαν», το οποίο κατέχει από την περίοδο των συμμετοχών του στην Πάρμα. Μετά τον αγώνα με την Ίντερ, όταν ο Μπουφόν απέκρουσε το πέναλτι του Ρονάλντο, έβαλε φανέλα με το γράμμα S.

Ο Μπουφόν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 60 ποδοσφαιριστών με τους περισσότερους αγώνες στην Serie A. Κατέχει επίσης την 4η θέση στον κατάλογο των περισσότερων αγώνων για την Εθνική Ιταλίας.

Το 2001, ο Μπουφόν γίνεται ο πιο ακριβός τερματοφύλακας του κόσμου, καθώς η μεταγραφή του στην Γιουβέντους κόστισε στην ομάδα του Τορίνο περίπου 52 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας