Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες – Ελληνικές Συμμετοχές - Pyeongchang 2018

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 (Αγώνες της 23ης Χειμερινής Ολυμπιάδας), γνωστοί και ως PyeongChang 2018, θα διεξαχθούν από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018, στην πόλη PyeongChang.

Η ανακοίνωση έγινε στις 6 Ιουλίου 2011 από την ΔΟΕ μετά το πέρας της 123ης Συνόδου στην Νότια Αφρική. Η πόλη PyeongChang κέρδισε από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, λαμβάνοντας περισσότερες ψήφους. Συγκεκριμένα η πόλη PyeongChang έλαβε 63 ψήφους, το Μόναχο 25 ενώ η Ανσί της Γαλλίας μόλις 7 ψήφους. 

Μετά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 που διεξήχθησαν στη Σεούλ, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018 θα είναι οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα. 

Οι επίσημες μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2018 θα είναι το Soohorang, μια λευκή τίγρη, και το Bandabi, μια ασιατική μαύρη αρκούδα. 




Οι πρωταθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα θα είναι ο Γιάννης Αντωνίου και η Σοφία Ράλλη από τα αλπικά και ο Απόστολος Αγγέλης και η Μαρία Ντάνου από τους δρόμους αντοχής. Οι συμμετοχές των τεσσάρων πρωταθλητών μας οριστικοποιήθηκαν από το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ). Η πρόκρισή τους αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας. Προσδοκία της ΕΟΧΑ είναι οι αθλητές της να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα καθότι το αγωνιστικό επίπεδό τους είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με προηγούμενες ολυμπιάδες. 

Προπονητές είναι οι Στέργιος Πάππος και Τιμολέων Τσουρέκας, ενώ Αρχηγός Αποστολής είναι το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας. Μαζί τους θα είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων Δημοσθένης Γυρούσης. Την ελληνική ομάδα αποχαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος αναχώρησε σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου για την PyeongChang, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο.



Ο Γιάννης Αντωνίου, πρωταθλητής των αλπικών, γεννημένος το 1995, είναι 23 ετών κι αυτή είναι η πρώτη του Χειμερινή Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, ξεκίνησε το σκι στα 3 του χρόνια, είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ και ζει στην Θεσσαλονίκη. Τα αγωνίσματά του που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

Η Σοφία Ράλλη, πρωταθλήτρια των αλπικών, γεννημένη το 1988, είναι 30 ετών και είναι η πιο έμπειρη της Εθνικής μας ομάδα, μιας κι αυτή θα είναι η τρίτη Ολυμπιάδα για εκείνη. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι στα 8 της χρόνια, έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ, είναι Λιμενικός στην Ικαρία και ζει στη Νάουσα. Τα αγωνίσματα που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

Ο Απόστολος Αγγέλης, πρωταθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου, γεννημνένος το 1993, είναι 25 ετών κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου, ξεκίνησε το σκι στα 11 του χρόνια, έχει τουριστικές  επιχειρήσεις και ζει μόνιμα στο Ανήλιο Μετσόβου. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 15 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Η Μαρία Ντάνου, πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής, γεννημένη το 1990, είναι 28 ετών και είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι 8 χρόνια της, έχει σπουδάσει οικονομικά και sports management και ζει στη Λοζάνη. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Αναπληρωματικά μέλη της Ελληνικής αποστολής είναι οι Χρήστος Καραμπούζης (αντιπρόεδρος αλπικών αγωνισμάτων ΕΟΧΑ) και Σάββας Γιαζιτζίδης (ειδικός γραμματέας ΕΟΧΑ).

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας