Steve Kerr: Οι Warriors χωρίς προπονητή - Golden State Warriors - Phoenix Suns



Ο Steve Kerr, προπονητής των Warriors, στα χνάρια του Gregg Popovich. Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 13/2/18 μεταξύ των ομάδων Golden State Warriors και Phoenix Suns, παίρνει μια πρωτοφανή απόφαση και γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του NBA που αφήνει τους παίκτες του χωρίς καθοδήγηση σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον αγώνα!

Steve Kerr - Golden State Warriors coach


Ο Steve Kerr αποφάσισε να κάνει τους παίκτες του προπονητές, χωρίς να παρέμβει σε κανένα time out και το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό. Οι Warriors νίκησαν τους Suns με 46 πόντους διαφορά (129-83). O Steve Kerr καινοτόμησε βλέποντας χαλαρός από τον πάγκο του έναν καταπληκτικό αγώνα της ομάδας του, η οποία σημείωσε τη 12η σερί νίκη της εναντίον των Suns

Η απόφαση του προπονητή να δώσει τα ηνία στους ίδιους τους παίκτες, είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα των Warriors να σουτάρουν με ποσοστό 58,4%, να μοιράσουν 36 ασίστ και να κόψουν 16 σουτ. Το μεγαλύτερο ρόλο προπονητή ανέλαβαν εκ περιτροπής οι Andre Iguodala και ο Draymond Green, ο οποίος είναι τραυματίας και που φάνηκε να διασκεδάζει ιδιαίτερα τον νέο του ρόλο ως coach

Μετά τον αγώνα και τη συντριπτική νίκη των Warriors δήλωσε ο Steve Kerr: "Τους είχε κουράσει η φωνή μου"

"Η ομάδα είναι των παικτών και πρέπει να πάρουν την ιδιοκτησία της. Ως προπονητές, η δουλειά μας είναι να τους καθοδηγούμε προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι να τους ελέγχουμε. Αυτοί καθορίζουν τη μοίρα τους. Δεν νομίζω ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι τον τελευταίο μήνα και μου φάνηκε ότι ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω. Τους έχει κουράσει η φωνή μου. Το ίδιο και μένα. Δεν τους προσέγγιζα εδώ και ένα μήνα, οπότε αποφασίσαμε ότι ήταν το κατάλληλο βράδυ για να κάνουμε κάτι καινούργιο. "

Αντίθετος σε όλα αυτά ο άσος των Phoenix Suns, Jared Dudley, δήλωσε: “Αυτό που έκαναν δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο. Ίσως έτσι όπως παίζουμε τώρα να μην τον αξίζουμε κιόλας τον σεβασμό. Όταν σε κάθε ματς χάνεις με 40 πόντους, τότε καμία ομάδα δεν θα σε σεβαστεί. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση.”

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας