Μουντιάλ: Ο αποκλεισμός της Γερμανίας

 Και όπως λέει και ο φίλος μας ο Γκάρι Λίνεκερ: "Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι. 22 παίχτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος, δεν κερδίζουν οι Γερμανοί... αλλά γίνεται της Κορέας!"

Σοκ από τον ιστορικό αποκλεισμό της Γερμανίας

Ιστορική ντροπή για τους Γερμανούς, αφού ηττήθηκε με 2-0 από τη Νότιο Κορέα και αποκλείστηκε από τους 16 του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018. Η χαρά των Βραζιλιάνων δεν περιγράφεται. Η Γερμανία λοιπόν δε θα μπορέσει να κάνει το repeat μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό της από τη φάση των ομίλων.

Η Γερμανία συμμετείχε για πρώτη φορά στο Μουντιάλ το 1934 και από τότε, με εξαίρεση το 1950 που τους απαγορεύτηκε η συμμετοχή, πήρε μέρος σε όλες τις διοργανώσεις, κατέκτησε τον τίτλο τέσσερις φορές και δεν έχει αποκλειστεί ξανά από τη φάση των ομίλων.

Έτσι, με το 2-0 της Νότιας Κορέας και με το 3-0 της Σουηδίας απέναντι στο Μεξικό, η Γερμανία έμεινε έξω από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτή ήταν η έκτη φορά που κάτοχος του τρόπαιου λέει αντίο στο Μουντιάλ στη φάση των ομίλων. Το 1950 η Ιταλία έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο το 1938, η Βραζιλία του 1966 που είχε πάρει το τρόπαιο το 1962, η Γαλλία το 2002 που είχε κερδίσει το 1998, η Ιταλία του 2010 που είχε πάρει το Μουντιάλ το 2006 και η Ισπανία του 2014 που είχε κερδίσει το 2010!

🇫🇷 98: France win World Cup 🇫🇷 02: France exit the group stages 🇮🇹 06: Italy win World Cup 🇮🇹 10: Italy exit the group stages 🇪🇸 10: Spain win World Cup 🇪🇸 14: Spain exit the group stages 🇩🇪 14: Germany win World Cup 🇩🇪 18: Germany exit the group stages

Το πιο περίεργο απ' όλα όμως, είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, 4 ομάδες που κέρδισαν το τρόπαιο, την αμέσως επόμενη τετραετία έμειναν έξω από τη φάση των ομίλων. 

Αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι πως η DFB παραδέχεται πως η Εθνική ομάδα πήρε αυτό που της άξιζε, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο Μεξικό και στη Σουηδία για την πρόκριση, αλλά και στη Νότια Κορέα για τη νίκη της!

Στην ανακοίνωση, που φιλοξενείται στον επίσημο λογαριασμό της ομοσπονδίας στο Twitter, αναφέρεται: «Αγαπητοί οπαδοί, νιώθουμε εξίσου απογοητευμένοι με εσάς. Το Παγκόσμιο Κύπελλο έρχεται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια και περιμέναμε κι εμείς περισσότερα από την ομάδα μας.

Ζητούμε συγγνώμη που δεν παίξαμε όπως αρμόζει σε παγκόσμια πρωταθλήτρια και, όσο οδυνηρό κι αν φαίνεται, αξίζαμε τον αποκλεισμό...

Η υποστήριξή σας σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης ήταν απίστευτη. Γιορτάσαμε μαζί το 2014, αλλά μερικές φορές στο ποδόσφαιρο πρέπει να αποδέχεσαι την ήττα και να παραδέχεσαι πως οι αντίπαλοί σου ήταν καλύτεροι. Συγχαρητήρια στη Σουηδία και το Μεξικό και, φυσικά, στη Νότια Κορέα για τη νίκη της. Ευχαριστούμε τη Ρωσία για τη φιλοξενία!»





Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας