Mundial 2018 - Η ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου

Η υφήλιος χορεύει, ήδη, στους ρυθμούς του 21ου Μουντιάλ!

Mundial 2018

Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι του πλανήτη έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα γήπεδα της Ρωσίας από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2018. Πόσοι, πραγματικά, γνωρίζουν καλά την ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων; 

Το Μουντιάλ (Mundial) ή αλλιώς το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, αποτελεί την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη και τη δεύτερη αθλητική διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1930, με διοργανώτρια τη Fifa και συμμετέχουν εκείνες οι εθνικές ομάδες των χωρών μελών της, που περνούν επιτυχώς από τη διαδικασία των προκριματικών αγώνων. Οι 32 καλύτερες ομάδες (από το 1998) αγωνίζονται στην τελική φάση για την κατάκτηση, του χρυσού 18 καρατίων βαρύτιμου τροπαίου.

Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ το 1934, όταν έλαβε μέρος στον προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Στην τελική φάση έχει συμμετάσχει τρεις φορές μέχρι σήμερα: το 1994, το 2010 & το 2014.

Τις πιο πολλές κατακτήσεις τίτλου στο θεσμό, μετρά η Βραζιλία με πέντε. Μάλιστα το 1970 έχοντας ήδη κατακτήσει 3 φορές τον τίτλο, ο τότε αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας ήταν ο πρώτος αρχηγός που φίλησε το κύπελλο πριν το σηκώσει στον αέρα!

Ο τελικός θα λάβει χώρα στις 15 Ιουλίου 2018 στο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας. Ο νικητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2018 προκρίνεται αυτόματα στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2021. Οι χώρες που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσουν στον τελικό είναι η Βραζιλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία. 

Δείτε αναλυτικά τους 8 ομίλους που προέκυψαν από την κλήρωση:

1ος όμιλος: Ρωσία, Ουρουγουάη, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία

2ος όμιλος: Πορτογαλία, Ισπανία, Ιράν, Μαρόκο

3ος όμιλος: Γαλλία, Περού, Δανία, Αυστραλία

4ος όμιλος: Αργεντινή, Κροατία, Ισλανδία, Νιγηρία

5ος όμιλος: Βραζιλία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα, Σερβία

6ος όμιλος: Γερμανία, Μεξικό, Σουηδία, Νότιος Κορέα

7ος όμιλος: Βέλγιο, Αγγλία, Τυνησία, Παναμάς

8ος όμιλος: Πολωνία, Κολομβία, Σενεγάλη, Ιαπωνία

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας