NBA - Cavaliers vs Warriors - Τέταρτη σερί χρονιά στον τελικό!

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του NBA οι ίδιες ομάδες. Ο λόγος για τους Cavaliers και Warriors.

Warriors vs Cavaliers

Οι Cavaliers για ακόμη μια φορά κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό παρόλη τη μεγάλη αμφισβήτηση που δέχτηκαν. Χρειάστηκαν αρχικά 7 παιχνίδια κόντρα στους Pacers και στη συνέχεια  έσπασαν τις έδρες των Raptors (4-0) και των Celtics (4-3).

Από την άλλη οι Warriors σε σχέση με αυτό που μας έχουν συνηθίσει είχαν μια μέτρια επίδοση στην κανονική διάρκεια, ανεβάζοντας ρυθμούς στα play-offs.

Οι Cavaliers και Warriors έχουν συνθέσει ένα κλασικό ζευγάρι στο NBA, θυμίζοντας κατά πολύ τους Celtics και Lakers, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει το δικό τους μύθο στο παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο πως οι τέσσερις αυτές ομάδες, καθώς και οι Heat, είναι οι μοναδικές στην ιστορία που έχουν προκριθεί 4 φορές σερί σε τελικούς του NBA.

Οι πρώτες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων ξεκίνησαν την Πέμπτη 31 Μαίου και Κυριακή 3 Ιουνίου στην έδρα των Warriors με σκορ 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Stephen Curry σημείωσε ρεκόρ στην ιστορία των τελικών του NBA με 9 εύστοχα τρίποντα. Γέμισε τη στατιστική του με 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 38 λεπτά συμμετοχής, ενώ πέτυχε 33 πόντους. 20 πόντους πρόσθεσε ο Klay Thompson με 8/13 σουτ. 26 πόντους ο Durant με 10/14 σουτ, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο Draymond Green είχε 5/8/7 σε 39 λεπτά.

Από την άλλη ο LeBron James προσπάθησε να κάνει τα πάντα! Έπαιξε 44 λεπτά με τη στατιστική του να γράφει 29 πόντους με 8/16 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 7/9 βολές, μαζί με 9 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 φάουλ και 5 λάθη. Ο Kevin Love πέτυχε 22 πόντους με 3/8 τρίποντα και 10 ριμπάουντ και ο George Hill 15 πόντους με 3 /6 τρίποντα.

Η ομάδα του Tyronn Lue καλείται να πάρει τα επόμενα ματς ώστε να ισοφαρίσει και να γυρίσει στο San Fransisco για το break.

Στις 6 Ιουνίου θα παρακολουθήσουμε την τρίτη αναμέτρηση και στις 8 Ιουνίου την τέταρτη, αυτή τη φορά στην έδρα των Cavaliers. Θα καταφέρουν άραγε να γυρίσει η ομάδα του Cleveland το σκορ και να διεκδικήσει τη νίκη της μεγάλης αυτής διοργάνωσης?















Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας