Τι έφταιξε για τον αποκλεισμό της Βραζιλίας? - Μουντιάλ 2018

Παρόλο που όλα έμοιαζαν κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της Βραζιλίας για το φετινό Μουντιάλ, η Σελεσάο εγκλωβίστηκε στον τίτλο του φαβορί και στο ευθραυστο παρελθόν της στο πιο κρίσιμο ίσως παιχνίδι της διοργάνωσης. 

Είχε ευκαιρίες να προηγηθεί, δημιούργησε προϋποθέσεις να ισοφαρίσει, αλλά αν αφήσουμε τα αν και τις θεωρίες και κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, θα συμφωνήσουμε ότι νίκησε και προκρίθηκε η ομάδα που άξιζε να περάσει.



Δεν το βρήκε ο Κοουτίνιο που πήρε την ευθύνη στους ομίλους, δεν το βρήκε ο Νεϊμάρ που δεν μπορεί να σηκώσει τη φανέλα με το νούμερο 10 και το περιβραχιόνιο, ο Γκάμπριελ δεν το βρήκε γενικότερα, με αποτέλεσμα η Βραζιλία να μη μπορέσει να κάει γκολ τις πολλές και καλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Αντίθετα, πέτυχε ένα αυτογκόλ και βρήκε απέναντί της έναν εκπληκτικό Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος πρόσφερε την πρόκριση στους Βέλγους.

Ας συγκεντρώσουμε τους λόγους του αποκλεισμού της Βραζιλίας από τη διοργάνωση.

  • Η Βραζιλία έπεσε πάνω στο καλύτερο Βέλγιο, στη δική της "στιγμή".
  • Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ Λουκακού & Γκαμπριέλ Ζεσούς αυτή τη στιγμή.
  • Το καλύτερο δίδυμο της Βραζιλίας είναι το Νεϊμάρ - Κουτίνιο, ενώ του Βελγίου το Αζάρ - Ντε Μπρόινε. Ας μην επεκταθούμε επ αυτού.
  • Η Βραζιλία είχε Μαρσέλο από τραυμστισμό, Κασεμίρο νοκ άουτ και Ζοίλιαν ανύπαρκτο.
  • Το Βέλγιο είχε πιο αποτελεσματικό σχηματισμό.
  • Σχεδόν όλη η εντεκάδα του Βελγίου παίζει στην Premier League και κανείς από αυτούς δεν είναι πιτσιρικάς και ανώριμος.


 Με την απουσία του Κασεμίρο από το κέντρο, οι Βέλγοι έκαναν ό,τι ήθελαν στη μεσαία γραμμή. Όταν μετά η Βραζιλία υποχρεώθηκε να πιέσει στην επανάληψη, και το έκανε αρκετά καλά, η Σελεσάο έπεσε σε έναν καταπληκτικό Κουρτουά. Αν προσθέσουμε και την ανωριμότητα του Νεϊμάρ, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε γιατί η Βραζιλία αποχωρεί από τη μεγάλη διοργάνωση.


Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας