Φινλανδία - Ελλάδα 2-0


Δίκαιη ήττα για την Εθνική ομάδα στο Τάμπερε της Φινλανδίας για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Nations League. Οι ελληνική ομάδα ήταν κάκιστη σε όλο το παιχνίδι σε αντίθεση με την αντίπαλη που αν και έχασε τον καλύτερό της παίκτη (Πούκι) μόλις στο 12', δεν επηρεάστηκε καθόλου.

Τα γκολ της Φινλανδίας ήρθαν στο 46’ και 89’ από τους Σόιρι και Καμαρά. Πλέον, οι γηπεδούχοι έκαναν το 4Χ4 και είναι στο +6 από τους διεθνείς μας και ενώ απομένουν δυο αγωνιστικές. Ουσιαστικά η πρώτη θέση έκανε φτερά.

Πολλά είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουν ενόψει των προκριματικών που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2019. Για τον Μίχαελ Σκίμπε είναι αναμφίβολα μια πολύ δύσκολη κατάσταση που θα πρέπει να τη διαχειριστεί άμεσα.



Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Φινλανδούς να είναι πολύ πιο έτοιμοι και σίγουροι στον αγωνιστικό χώρο. Από την αρχή έδειξαν διάθεση να επιβάλουν τους κανόνες τους και απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 5ο λεπτό, στέλνοντας το πρώτο μήνυμα. Στο 12' ήρθε ο Πούκι τραυματίστηκε στον δικέφαλο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, με τον Σκραμπ να περνάει στην θέση του. Ο άνθρωπος που είχε πετύχει και τα τρία γκολ των Φινλανδών έβγαινε νωρίς νοκ άουτ. Εκεί θα περίμενε κανείς να επηρεαστούν οι γηπεδούχοι. Αντιθέτως, συνέχισαν να είναι επιθετικοί, να ψάχνουν με μεγαλύτερες αξιώσεις το γκολ, τη στιγμή που η Εθνική μας αδυνατούσε να απειλήσει. Ένα σουτ του Μπακασέτα στο 32' και άλλο ένα σκαφτό του Πέλκα στο 42' που δεν βρήκαν στόχο ήταν ό,τι είχε να επιδείξει η γαλανόλευκη στο πρώτο 45λεπτο. Το 0-0 δεν ήταν άδικο, αλλά η εικόνα προβλημάτιζε καθώς φάνηκε πως οι Φιλανδοί ήθελαν περισσότερο το ματς, ενώ οι Έλληνες παίκτες υποχρεώνονταν να κάνουν φάουλ για να σταματήσουν τους αντίπαλους, οι οποίοι έτρεχαν περισσότερο, έβγαζαν περισσότερο τσαμπουκά και πάθος.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η εμφάνιση της εθνικής μας, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τραυματισμό του Παπασταθόπουλου. Τη θέση του πήρε ο Τζαβέλλας, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στη φάση που δεχτήκαμε το γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης με το κοντινό πλασέ του Σόιρι. Σε ανεπιτυχή προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι, δυσκόλεψε τον Μανωλά, ο οποίος έκανε κάτι σαν τακουνάκι για να διώξει, η μπάλα στρώθηκε στον Σόιρι και με πλασέ έκανε το 1-0. Η ελληνική ομάδα δεν είχε άλλη πειλογή από το να φτάσει στην ισοφάριση. Δυστυχώς όσο κι αν ήθελαν, δεν υπήρχε κανένα σχέδιο στην επίθεση. Περισσότερες φορές έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ οι γηπεδούχο, παρά η Εθνική στο 1-1. Πότε η αστοχία τους και πότε ο Μπάρκας κρατούσαν το σκορ στα επίπεδα του 1-0. Η Εθνική παρουσίαζε ένα ασύνδετο σύνολο, χωρίς πλάνο, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι στην επίθεση.

Ο παλιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ, πέτυχε δοκάρι στο 80' με αριστερό πλασέ, ενώ από τα δικά του πόδια έπειτα από τρομερή ενέργεια που έκανε από τα αριστερά, προήλθε το δεύτερο γκολ της Φινλανδίας στο 89' με πλασέ του Καμαρά. Εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι, πονοκεφάλιασε την ελληνική άμυνα σε πολλές περιπτώσεις, παραλίγο να σκοράρει, ενώ έδωσε και την απίστευτη πάσα στο συμπαίκτη του. Όσο για την εθνική μας, είχε μια τρομερή ευκαιρία στο 87' με τον Κουλούρη, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό από καλή θέση, κατέληξε άουτ. 

Πάντως, αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και νίκησε η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Φινλανδοί είναι στο +6 και αγκαλιά με την πρώτη θέση!

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας