Ασφάλεια Για Κλοπή Μοτοσυκλέτας

 

Και έρχεται ξαφνικά ένα πρωί, ίσως και βράδυ, που πάμε να ανέβουμε στην μοτοσυκλέτα μας και… τίποτα. Λείπει. Απουσιάζει. Έχει κλαπεί και παθαίνουμε σοκ. Το συναίσθημα είναι πραγματικά σοκαριστικό . Νιώθεις πολλά και ταυτόχρονα συναισθήματα και κάνεις άπειρες σκέψεις. Ίσως η πρώτη είναι αυτή της βίαιης απώλειας. Κανείς δε μπορεί να διαχειριστεί ότι έχει πέσει θύμα κλοπής, ότι κάποιος παραβίασε τον προσωπικό του χώρο και αφαίρεσε την περιουσία του.

Επιπλέον, οι περισσότεροι αναβάτες μοτοσυκλέτας είναι και χομπίστες, λάτρεις των δικύκλων και νιώθουν για την μηχανή τους καμάρι και περηφάνεια. Επομένως μια τέτοια απώλεια τους προκαλεί και έντονα συναισθηματικές σκέψεις.

Κάνοντας μια ερευνά πάνω στο θέμα τα πράγματα τουλάχιστον για την Ελλάδα έχουν ως εξής. Οι σπείρες που δρουν και κλέβουν μηχανές είναι συγκεκριμένες και λειτουργούν με συγκεκριμένη ιεροτελεστία. Υπάρχουν οι παρατηρητές όπου ρόλος του είναι να βρουν την κατάλληλη μηχανή στόχο και να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του ιδιοκτήτη. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η τοποθεσία όπου παρκάρεται τις νύχτες το εν λόγω όχημα. Αφού βολιδοσκοπήσουν το χώρο και εκτιμήσουν τα μέτρα ασφαλείας, συναγερμούς, κάμερες, σκύλους φύλακες, περίεργους γείτονες κλπ, αναφέρονται στον αμέσως επόμενο στην ιεραρχία όπου και δίνει το πράσινο φως στα μέλη της σπείρας όπου επιχειρούν τις κλοπές.

Μετά τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα. Εντός ολίγων ημερών ίσως και την ίδια γίνεται η διάρρηξη και η κλοπή. Είναι σεκταριστικοί οι χρόνοι που δίνει η ΕΛ.ΑΣ. που χρειάζεται μια μοτοσυκλέτα για να κλαπεί από φυλασσόμενο πάρκινγκ. Μόλις 3-6 λεπτά!!! Όπως κάποιος εύκολα συμπεραίνει τίποτα δεν μπορεί να προφυλάξει την περιουσία μας αν έχει γίνει ήδη στόχος. Αν και ακούγεται παθητική και απαισιόδοξη αυτή η στάση είναι πέρα ως πέρα ρεαλιστική. Και στο ερώτημα τι κάνεις για να προφυλάξεις την μοτοσυκλέτα σου η απάντηση είναι μία. Σαφώς και την περιφρουρείς με κάθε τρόπο κάνοντας τη ζωη των κλεφτών πιο δύσκολη αλλά πρωτίστως έχεις φροντίσει να την έχεις ασφαλίσει για κλοπή!ασφαλεια κλοπησ μοτο

Η σκέψη ότι ποτέ δε θα συμβεί σε εσένα κάτι τέτοιο είναι άκρως λανθασμένη και όλα θα κυλήσουν πιο ομαλά, και ψυχολογικά και οικονομικά, αν έχεις φροντίσει να την έχεις ασφαλίσει για κλοπή και αν έχεις καλλιεργήσει και την ιδέα στο μυαλό σου ότι υπάρχει η πιθανότητα να κλαπεί!

Είμαστε λοιπόν proactive για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με μεγαλύτερη άνεση και ψυχραιμία.

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας