Υπέροχα Νέα Για Το Περιβάλλον

 Μεγάλο ζήτημα αποτελεί τα τελευταία χρόνια το περιβαλλοντικό πρόβλημα και η ασυδοσία με την οποία δρούμε οι άνθρωποι είτε μεμονωμένα είτε ως κοινωνικό σύνολο ενάντια στη φύση. Η αλλαγή θα επέλθει μόνο όταν αλλάξει η φιλοσοφία και ο τρόπος που ενεργούμε απέναντι στη γη που μας φιλοξενεί και αυτή την αλλαγή θα τη φέρει ο κάθε ένας μας ξεχωριστά.

Όμως, ο χρόνος που χάθηκε είναι πολύτιμος και τα βήματα που πρέπει να γίνουν πλέον γοργά προκειμένου να αρχίσει να επέρχεται μια κάποια σχετική ισορροπία. Και οι πρώτοι που θα πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα είναι οι μεγάλες βιομηχανίες και εταιρείες που διαχειρίζονται τόνους πλαστικών και άλλων επιβλαβών υλικών καθημερινά ως πρώτη ύλη.

Δυστυχώς πολλές, ίσως οι περισσότερες αν και ενεργούν κάνοντας αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση, δεν τολμούν πραγματικά από φόβο μη χάσουν μέρος των εσόδων τους. Αυτή η διαδικασία απαιτεί επιχειρηματική τόλμη, αγάπη για το περιβάλλον, σεβασμό για το μέλλον των παιδιών μας και ιδιαίτερη ευαισθησία.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα, μια εταιρία, η οποία δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, η Coca Cola Company, που έχει αποδείξει περίτρανα και εμπράκτως την πλήρη αφύπνιση και ενεργοποίηση γύρω από αυτό το πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα.  Χρόνια τώρα η εταιρία άλλαξε άρδην τη στρατηγική της, επένδυσε πολλά χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση και υποστηρίζει σε κάθε πτυχή της εταιρικής της δραστηριότητας την κυκλική οικονομία. coca cola νεα

Από τις πρώτες ύλες μέχρι και τον τρόπο διανομής των προϊόντων της στο πιο μακρινό σημείο πώλησης η Coca Cola επιλέγει να κάνει βήματα χειρουργικής ακρίβειας προκαλώντας waste zero και αναπτύσσοντας βιώσιμες για το περιβάλλον μεθόδους παραγωγής.

Στην Ελλάδα η δράση της εταιρίας είναι έντονη και κατά πόλεις εξαιρετικά ευρηματική.  Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, μελετά πρόγραμμα μέσω του οποίου θα μετατρέπει τα πλαστικά απορρίμματα των κατοίκων σε ένα πραγματικό «θησαυρό» από χρηστικά αντικείμενα για την πόλη, όπως παγκάκια, ζαρντινιέρες, δοχεία νερού για τα κατοικίδια, πολυθρόνες κ.α. Ενώ με το με σύνθημα «Ας κρατήσουμε τις Ακτές και τις Θάλασσες καθαρές» υιοθετεί και εφαρμόζει το πρόγραμμα ‘πάει παραλία’ και συγκεκριμένα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στην παραλία Ποταμός Θερμαϊκού, στον Άγιο Προκόπη Νάξου, στην παραλία Αγία Μαρίνα Χανίων και στην Μπρεξίζα Νέας Μάκρης Αττικής. Μέσα από μία σειρά δράσεων, ενισχύει την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας και των Δήμων για τη βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων στις παραλίες, ενώ συγχρόνως ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους επισκέπτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Είναι παρήγορο και ενθαρρυντικό ότι τεράστιου βεληνεκούς εταιρίες δε λύγισαν μπροστά στην πρόκληση αυτή, δεν υποχώρησαν, αντιθέτως βοήθησαν στο να αναπτυχθούν νέα στρατηγικά σχέδια δράσης.

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας