Οικονομική Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Η επιλογή μιας οικονομικής ασφάλειας αυτοκινήτου απασχολεί σημαντικά το σύνολο των ιδιοκτητών αυτοκινήτων. Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν ποικίλες επιλογές ασφάλισης, με σκοπό να καλύψουν το σύνολο των αναγκών του καταναλωτικού κοινού. Τα πακέτα μπορούν να παρέχουν κάλυψη ενός μήνα, τριών μηνών, έξι μηνών και ενός έτους. Η επιλογή εξαρτάται από τη συνθήκη του εκάστοτε ιδιοκτήτη. οικονομικεσ ασφαλειεσ αυτοκινητων

Συνήθως, η πλειονότητα των καταναλωτών, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης, στρέφονται στα τρίμηνα ασφαλιστήρια συμβόλαια, καθώς θεωρούν πως αποτελούν την οικονομικότερη λύση για την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους, δεδομένου ότι η ετήσια ασφάλιση προϋποθέτει μεγαλύτερη οικονομική ρευστότητα. Παρόλα αυτά, τα οφέλη που προκύπτουν από την επιλογή της ετήσιας ασφάλισης του αυτοκινήτου είναι πολλά. Μερικά από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα είναι τα ακόλουθα:

Αρχικά, ο μακροπρόθεσμος ασφαλιστικός προγραμματισμός προστατεύει από τις διάφορες μεταβολές της αγοράς, “κλειδώνει” το ασφάλιστρο και αποφεύγονται οι οικονομικές αναπροσαρμογές μέσα στο έτος. Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πολλά κίνητρα και εκπτώσεις, γεγονός που συνεπάγεται μικρότερο συνολικό έξοδο για τους ιδιοκτήτες. Επιπλέον, η άπαξ πληρωμή γλιτώνει τους καταναλωτές από μια ακόμη εκκρεμότητα και ταλαιπωρία μέσα στο έτος ενώ επιτρέπει καλύτερο έλεγχο των σταθερών και έκτακτων εξόδων τους. Ένα ακόμη όφελος είναι πως σε περίπτωση υπαιτιότητας τροχαίου ατυχήματος, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση της ασφάλειας του αυτοκινήτου κατά την ανανέωση του συμβολαίου, το bonus malus ενδέχεται να καθυστερήσει. Δίνεται έτσι στον ιδιοκτήτη η δυνατότητα να αποφύγει τα αυξημένα ασφάλιστρα μέχρι την επόμενη ανανέωση του συμβολαίου.


Πηγή Εικόνας: https://www.flickr.com/photos/68751915@N05/6793826885

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας