Τι Είναι Η Ασφάλιση Αυτοκινήτου Και Ποιο Το Όφελος

Ως ασφαλιση αυτοκινητου περιγράφεται η παροχή οικονομικής προστασίας σε συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να έγινε πρόκληση υλικής ζημίας ή σωματικής βλάβης ως αποτέλεσμα σύγκρουσης μεταξύ οχημάτων, αλλά και για την παροχή βοήθειας σε πολλές ακόμη συνθήκες οι οποίες εντάσσονται στη σφαίρα των νομικών ευθυνών.

Άλλες συνθήκες υπό τις οποίες η ασφάλιση αυτοκινήτου μπορεί να παρέχει οικονομική προστασία έναντι πιθανής κλοπής των οχημάτων, καθώς και έναντι ζημίας που προέκυψε υπό συνθήκες πέραν της σύγκρουσης μεταξύ οχημάτων. Περιπτώσεις που εμπεριέχονται εντός των ανωτέρω αποτελούν οι πράξεις βανδαλισμού, καταστροφές που οφείλονται σε πάσης φύσεως καιρικές ή φυσικές μεταβολές, αλλά και σε συγκρούσεις με ακίνητα αντικείμενα.

οχημα χωρις ασφαλιση αυτοκινητου
Συχνά στις ασφάλειες περιλαμβάνεται και η παροχή οδικής βοήθειας υπό συνθήκες που μπορεί να κριθεί αναγκαία, όπως η συμβολή στην αντικατάσταση ενός ελαστικού που τρύπησε ή η παραλαβή και μεταφορά ενός ακινητοποιημένου οχήματος για επισκευή ή ακόμα και για να γεμίσει εκ νέου με βενζίνη.

Η κατάλληλη ασφάλεια του αυτοκινήτου μας μπορεί επίσης να βοηθήσει μέσω της παροχής αποζημίωσης προς κάθε άτομο που υπέστη ζημιά, καθώς τα πιθανά κόστη που ενδέχεται να προκύψουν από ιατρικά έξοδα ή από τις όποιες αναγκαίες επισκευές προς άλλα οχήματα ή περιουσία μπορούν να επωμιστούν από τον εκάστοτε ασφαλιστικό πάροχο. Παράλληλα, σε περίπτωση που παρουσιαστούν νομικές συνέπειες ως αποτέλεσμα σύγκρουσης μεταξύ αυτοκινήτων, αν τα εμπλεκόμενα μέρη διαθέτουν ασφάλιση αυτοκινήτου, τότε τα έξοδα που θα προκύψουν καλύπτονται και πάλι από τον εκάστοτε ασφαλιστικό πάροχο.

Τα παραπάνω αποτελούν κάποιους από τους κύριους παράγοντες και οφέλη που προκύπτουν από την ασφάλιση αυτοκινήτου. Έχοντάς τα κατά νου, και με τη σωστή επιλογή ενός πλάνου για την ασφάλιση του δικού σας αυτοκινήτου, από τη  μπορείτε να έχετε τη σιγουριά ότι θα έχετε τη δυνατότητα κάλυψη πιθανής ζημίας καθώς και αποζημίωσης αν εμπλακείτε σε κάποια σύγκρουση.


Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας