Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε Για Τις Ασφάλειες Αυτοκινήτων

Όπως γίνεται κατανοητό και από τον ορισμό της έννοιας, οι ασφαλειες αυτοκινητων σχετίζονται με την ασφάλιση πάσης φύσεως οχημάτων και πρωταρχικός τους σκοπός είναι η παροχή οικονομικής προστασίας έναντι υλικών ζημιών ή σωματικών βλαβών που δύναται να προκύψουν ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης μεταξύ οχημάτων.

Η διασπορά τους προέκυψε μετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και κατά κύριο λόγο στις αστικές περιοχές, και προέκυψε λόγω του ότι δεν υπήρχε κάποια νομοθεσία σχετικά με τις ασφαλειες αυτοκινητων παρά το γεγονός ότι τα οχήματα ήδη είχαν τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας σοβαρά μεγάλης ταχύτητας, η οποία τα καθιστούσε επικίνδυνα, αλλά λόγω της απουσίας των θεσμοθετήσεων  τα άτομα τα οποία τραυματίζονταν σπανίως λάμβαναν οικονομική αποζημίωση, και οι οδηγοί είχαν να αντιμετωπίσουν κόστη σημαντικού ύψους όσον αφορούσε τα αυτοκίνητά τους.

Στη σημερινή εποχή, οι ασφαλίσεις των αυτοκινήτων χαρακτηρίζονται από τρεις συγκεκριμένες βαθμίδες τις οποίες μπορούν οι κάτοχοί τους να επιλέξουν.

Ασφάλεια προς τρίτους. Αυτό το επίπεδο ασφάλισης είναι υποχρεωτικό από το νόμο και αποτελεί την ελάχιστη δυνατή ασφάλιση που μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο. Μέσω αυτής εξασφαλίζεται η παροχή περίθαλψης προς τα άτομα τα οποία τραυματίστηκαν και οικονομική αποζημίωση προς αποκατάσταση ζημιών στην περιουσία όλων των εμπλεκόμενων σε οδική σύγκρουση πλην του ευθυνόμενου.

Ασφάλεια πυρός και κλοπής, στην οποία παρέχεται προστασία και υπό τις συνθήκες κλοπής του αυτοκινήτου ή έκθεσής του σε πυρκαγιά, σε συνδυασμό με τα παραπάνω.

Πλήρης ασφάλεια, στην οποία παρέχεται περίθαλψη και οικονομική αποζημίωση ακόμη και στους ευθυνόμενους της σύγκρουσης.


Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας