Η Αναγκαιότητα Της Ασφάλισης Αυτοκινήτου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο η ασφαλιση αυτοκινητου είναι απαραίτητη? 


Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου, δεν είναι μόνο εξυπηρετική, καθώς σε καθημερινή βάση οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε το αυτοκίνητο ή μηχανή για να πάμε στη δουλειά μας και σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, είναι όμως και αρκετά επικίνδυνη καθώς μπορεί να κρύβει πολλά απρόοπτα.

Μπορεί εσείς να είστε εξαιρετικά ικανοί και προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να είστε πιστοί στον ΚΟΚ, οι άλλοι όμως; Έχετε διαπιστώσει ότι δεν οδηγούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Η οδήγηση έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες με πιο σημαντικο τον ανθρώπινο. Ένα σφάλμα για παράδειγμα λόγω κακής ψυχολογίας ή κούρασης μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα με δική μας ευθύνη.

Μια ασφαλιση αυτοκινητου δεν μας καλύπτει μόνο από ατυχήματα και συγκρούσεις. Στις καλύψεις, αναλόγως και το πακέτο που έχουμε επιλέξει, περιλαμβάνονται βλάβες και ζημιές, φθορές από ακραία καιρικά φαινόμενα, η συνήθης πλέον κλοπή αυτοκινήτου κα.

Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως σύμφωνα με το νόμο τα πρόστιμα για τα οχήματα δίχως ασφάλεια είναι περίπου στα 500 ευρώ, ενώ μπορεί και να οδηγηθούν σε αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας. Πριν καταβληθεί το πρόστιμο των 500 euro δίνεται πρόστιμο 250 ευρώ με 8 ημερών προθεσμία να ασφαλιστεί το όχημα και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τότε ακολουθεί αυτό των 500. 

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει το οικονομικό να αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα προκειμένου να προβούμε σε ασφαλιση αυτοκινητου. Προέχει η σωματική μας ακεραιότητα και η διατήρηση της ψυχικής μας υγείας. 


Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας